13-08-2022 JOURE – De grote toestroom van mensen bij een evenement zoals Sneekweek heeft enorme gevolgen voor het verkeer in de regio. Natuurlijk houd jij je als weginspecteur niet alleen bezig met de doorstroom van verkeer bij evenementen. Ook het dagelijks reilen en zeilen op de weg neem jij onder je hoede. Door het slechte weer of andere omstandigheden kunnen er incidenten en files plaatsvinden. Als weginspecteur zorg jij voor een vlotte en veilige doorstroming van het wegverkeer, handel je incidenten af en zorg je voor goede verkeersinformatie.
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor een optimale afwikkeling van het wegverkeer. In alle mogelijke situaties. Is het rustig? Wordt er een drukke spits verwacht? Zorgt sneeuw voor gladde wegen? Wat de verkeersintensiteit en -problematiek ook is, jij bewaakt vanaf de weg de veiligheid van de weggebruikers en de doorstroming van het verkeer. Is de verkeersveiligheid in het gedrang? Of raakt het verkeer gestremd? Jij zet direct de juiste verkeersregulerende en incidentoplossende acties in gang. Zo zorg je ervoor dat de weggebruikers snel en veilig van A naar B komen.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je werkt voortdurend samen met anderen. Denk aan collega’s, samenwerkingspartners, weggebruikers, de verkeerscentrale en andere betrokken partijen zoals hulpdiensten. Met in- en externe samenwerkingspartners binnen de incidentmanagementketen wissel je informatie uit over de verkeerssituatie en de getroffen maatregelen. Daarbij werk je binnen de kaders van wet- en regelgeving en de landelijke, uniforme methodiek van incidentmanagement. Je legt relevante informatie over acties, getroffen maatregelen en aangetroffen (onveilige) situaties vast. Met jouw kennis en ervaring draag je bij aan de verbetering van de dienstverlening van Rijkswaterstaat.
Wat wij aan jou waarderen
Je stressbestendigheid komt goed van pas bij incidenten en verstoringen. Ook in noodsituaties houd jij het hoofd koel, geef je heldere aanwijzingen aan de verkeersdeelnemers en durf je besluiten te nemen. Vanuit Rijkswaterstaat treed je op als het eerste aanspreekpunt bij ongevallen, incidenten, evenementen, controle op vergunningen en werk in uitvoering. Je voert inspecties, schouwen en controles uit, signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen aan je teamleider.
Ben jij benieuwd of je geschikt bent om als weginspecteur aan de slag te gaan? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.
Solliciteren?
Wat leuk, wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Graag jouw antwoorden op de onderstaande drie vragen in je motivatiebrief verwerken:
– Waarom wil je graag een weginspecteur worden?
– Waarom denk je dat je een geschikte weginspecteur bent?
– Wat doet een weginspecteur volgens jou?
Functie-eisen
– bij voorkeur heb je een mbo 3 of 4 opleiding afgerond;
– je hebt kennis van het beheersgebied en je hebt ervaring met incident management;
– in lastige omstandigheden, zoals werken onder tijdsdruk of met risico’s, blijf je beheerst en doelmatig werken;
– je durft knopen door te hakken, ook wanneer niet alle informatie beschikbaar is;
– je bent in staat om een situatie snel te doorgronden en hierop te anticiperen;
– je bent in staat om je gedachten snel om te zetten in een samenhangend, vlot verhaal.
Arbeidsvoorwaarden
– Salarisniveauschaal: 6
– Maandsalaris: Min €2.482 – Max. €3.097 (bruto)
– Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
– Contractduur: Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
– Maximaal aantal uren per week: 36
Overige arbeidsvoorwaarden
Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.
Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.
Bijzonderheden
– je standplaats is Joure, in verband met bindingsdiensten is het van belang dat je vanaf jouw woning binnen 10 minuten op een van de volgende wegen kan zijn; A6, A7, A31, A32, en N31.
– de (online) selectiegesprekken vinden plaats in de week van 5 september 2022;
– je bent flexibel en je werkt in roosterdienst (vroeg – dag – laat). Het rooster van weginspecteurs van Rijkswaterstaat wordt gerealiseerd met een zelfroostermethodiek. In grote mate heb je invloed op je eigen rooster;
– je bent in het bezit van een BOA certificaat of je bent bereid deze te halen;
– een motivatiebrief maakt deel uit van de selectieprocedure;
– bij voldoende reacties, sluiten wij de vacature eerder;
– een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Heb je dit liever online? De adviseur Werving en Selectie neemt contact met je op en inventariseert jouw wensen hierin. Meer informatie kun je terug vinden via de pagina Solliciteren.
Meer over de functiegroep Medewerker Operationeel Verkeersmanagement
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid
Meer over jouw toekomstige afdeling
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken 1.850 medewerkers bij VWM: 1.300 in het veld en 550 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.