13-06-2022 SINT NICOLAASGA – Ouders die de zorg hebben voor hun zoon met autisme; een volwassen dochter die zorgt voor haar depressieve moeder; een broer die verantwoordelijk is voor zijn zus met schizofrenie; een man die zorgt voor zijn partner met verslavingsproblemen. Dit zijn een aantal voorbeelden van mantelzorgers die zorgen voor iemand met een psychisch probleem.
Bij de term mantelzorg denken we al snel aan iemand die boodschappen voor zijn moeder met dementie doet. Of aan iemand die zijn lichamelijk zieke partner verzorgt. Maar mensen van wie hun naaste een psychisch probleem heeft zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Laat staan dat mensen in hun omgeving hen zo zien. Onterecht.
Want zij bieden juist lange en intensieve zorg. Niet altijd fysiek, maar wel mentaal. Ze geven emotionele steun, stellen schema’s op, checken continu hoe het met hun naaste gaat, houden het medicijngebruik in de gaten en maken zich vaak (veel) zorgen.
Het Sociaal Wijkteam
GGZ en het Mantelzorg Informatie Punt geven extra aandacht aan deze groep mantelzorgers door bijeenkomsten te organiseren. Bijeenkomsten in informele sfeer waar ervaringen en tips gedeeld kunnen worden.
Maandag 20 juni, 19.30 – 21.00 uur ben je van harte welkom in Wijkcentrum Doniahiem, Stationsstraat 1 in Sint Nicolaasga.
Het thema van deze avond is Doe elke dag iets waar je blij van wordt. Samen met Familie- ervaringsdeskundige Sietske van der Weg gaan we met elkaar in gesprek over wat jou blij maakt en staande houdt in je mantelzorgsituatie. Aanmelden kan bij Francien Bekius, contactpersoon van het Mantelzorg Informatie Punt, mantelzorg@sociaalwerkdekear.nl of via telefoonnummer 06-51291163.